Hoe spannend is het om je iPhone-app te laten reviewen door Apple?

Ok lieve mensen, hier weer even een inkijkje achter de nerderige schermen van deze gast. Zoals jullie namelijk misschien wel weten heb ik laatst een nieuwe app gemaakt. Als ik het zelf zeg is deze app briljant! Hij helpt mensen namelijk met stoppen met alcohol, en doet dat op een manier die ik nog niet eerder heb gezien. Ja, het idee van een tracker bestaat wel, maar nog nooit vergoten in flauwe grapjes en droge statistiek. Ik zou hem downloaden!

Sinds een week of 3 is de app nu te downloaden voor Android, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Omdat ongeveer de helft van mijn bezoekers een iPhone heeft moet ik daar natuurlijk ook werk van maken. En dat heb ik gedaan! Ik heb een Mac en een iPhone geleend en een nier verkocht zodat ik de jaarlijkse toeslag van 99 euro aan Apple kan betalen (serieuze klopperij dit, vergeleken met de éénmalige 27 euro van Google..).

Nadat ik anderhalve week bezig ben geweest om die Mac te snappen is nu eindelijk de iPhone-app klaar en ter review ingediend bij Apple, en geloof me: na al die moeite is dat retespannend! Ze schijnen namelijk nogal streng te zijn, en dan hoop ik maar dat ik erdoor kom met mijn allereerste app ooit. Het voelt allemaal verrassend veel als afrijden voor je rijbewijs. Oh, wat hoop je dat je het in één keer haalt! Dan ben je er maar vanaf.

Dat is mij in elk geval niet gelukt, want al binnen een paar uur kreeg ik hem keihard terug omdat ik een verkeerde link naar mijn support site had opgegeven en ik het me er wat gemakkelijk vanaf had gemaakt in de screenshots. Maar dat was allemaal makkelijk te fixen. Als dat alles is, ben ik binnenkort een héél gelukkig man!

Mét een zelfgemaakte iPhone app in de winkels. Pak aan, bucketlist!

Hopelijk morgen een groen vinkje:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *