Hoe surrealistisch is Noise Cancelling?

Wauw mensen, dit is echt waanzinnig! Vandaag heb ik voor het eerst de glorie van Noise Cancelling mogen ervaren, en dat is echt niet niks. Met dank aan het thuiswerkbudget van mijn werk heb ik namelijk voor het eerst een goede koptelefoon met deze techniek aangeschaft, en als je daarmee de straat opgaat gaat er dus echt een hele nieuwe wereld voor je open (of dicht, afhankelijk van hoe je het bekijkt).

De koptelefoon die ik gekocht heb is deze van Sony voor 179 euro, en dat apparaat is simpelweg briljant! Ik weet niet precies hoe ie het flikt, maar als je de noise cancelling aanzet hoor je dus plotseling vrijwel niets meer door doppen heen. Nu ben ik inmiddels alweer wat aan de ouderende hand, en dus had ik voor onderweg een heerlijk rustig klassiek muziekje van Ludovici Einauchi aangezet (ook briljant trouwens!), en tussen de stiltes van zijn piano valt dan ineens alle omgevingsgeluid weg. En die ervaring is echt heel surrealistisch.

Plotseling ben je namelijk niet meer een simpele verkeersdeelnemer, maar alles dat je ziet is vooral iets dat andere mensen overkomt. Het is alsof je live naar een film zit te kijken, waar je met een soort virtual reality bril doorheen aan het lopen bent. En als je je daaraan overgeeft, voelt dat ineens redelijk verknipt aan. Voor mij in elk geval.

En de ervaring ging door in de supermarkt. Ik zette heel even mijn koptelefoon af toen ik naar binnen ging, en pas toen merkte ik dat ik naast een gigantisch lawaaierige bouwpompgenerator stond van een stel bouwvakkers naast de winkel. Absurd om zoiets compleet te kunnen missen! Vervolgens was het een verademing om compleet afgesloten van de wereld je boodschapjes in je mandje te kunnen leggen. Het enige jammere is dat ik ergens in de verte toch nog die verdrietige Bløf over zijn zeewater hoorde jenken. Kennelijk kan zelfs de modernste techniek van vandaag die zeikstem nog niet laten verdwijnen.

Maar los van dat nadeel van Bløf is Noise Cancelling dus werkelijk fantastisch! Ik realiseer me alleen al te goed dat Noise Cancelling en het verkeer een verschrikkelijk slechte combinatie zijn. Doe daar dus vooral voorzichtig mee, maar los van dat is het echt werkelijk te gek.

Ik kijk nu zelfs een klein beetje uit naar mijn volgende busreis… en dat wil wat zeggen!
Een absolute aanrader:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *