Hoe vaak moet ik mijn cactus water geven?

Volgens artikel 27.46 van het Wetboek van Tuincentrum Osdorp zijn alle cactuseigenaren verplicht om hun cactus te bewateren indien het plantje hier redelijkerwijs naar lijkt te verlangen. Wanneer niet tijdig en kordaat gehandeld wordt gelang de noodkreet van het plantje kan de eigenaar dood door schuld ten laste gelegd worden en alle verdere verkoop van cacti ontnomen worden.

Voor een gemiddelde cactuseigenaar ligt de uitdaging in het interpreteren van de noodkreet van een cactus. Het is namelijk een vrij arrogant plantje dat doorgaans doet alsof ie alles prima alleen afkan. Je zult hem dan ook nooit om water horen bietsen, totdat het te laat is. Als een cactus kon praten zou hij ongeveer zo reageren als je vraagt of ie wat wil drinken:

Nee dank je. Nee dank je. Nee dank je. Nee dank je. Nee dank je. Nee dank je. Nee dank je. JA!! NU! SNEL!
Aargh…

Om dit te voorkomen kun je toch beter voor de zekerheid elk half jaar een keertje water geven, ook als ie er nog niet om lijkt te vragen. Je wilt immers niet die ene stumper zijn die het zelfs voor elkaar krijgt om een cactus te laten uitdrogen.

Als dit toch allemaal te veel werk voor je is kun je ook overwegen om te beginnen met een leuke opblaascactus. Dit is veel minder werk en heeft allerlei prettige voordelen. Lees daarvoor vooral deze post even. Superleuke dingen!

Mocht je trouwens serieus meer willen weten over hoe je je cactus blij kunt houden is dit boek een aanrader (al vraag ik me sterk af hoe ze de emotionele status van de cactus weten te meten, maar dat ter zijde)

(met grote hulde aan João voor het indienen van deze belangrijke vraag. Goed te zien dat deze service steeds meer opgepakt gaat worden. Thanks!)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *