Hoe vet is geocaching met je zoontje?

Haha, vandaag weer een nieuwe mijlpaal op mijn nerderige bucketlist hoor! Toen ik met mijn oudste zoontje in een park was zag hij ineens een grote boom met van die holletjes tussen de wortels. Toen we het daarover hadden, moest ik ineens denken aan een grote boom vlakbij het station van Haarlem. Daar heb ik best wel vaak verdwaalde nerds omheen zien snuffelen, en na lang nadenken viel ineens het kwartje: die zijn daar natuurlijk aan het geocachen!

Voor wie het fenomeen niet kent (zoals ik niet zo lang geleden), geocaching is een soort GPS-speurtocht waarbij miljoenen mensen over de hele wereld op zoek gaan naar kleine verstopte doosjes. In die doosjes zit dan een logboekje en vaak iets van een soort schat. Rond dit hele spel zit een app waarin de GPS-coördinaten van alle caches (schatkistjes) instaan. Dan kan je er een kiezen, en als je hem gevonden heb vink je hem af. Topconcept!

Een jaar geleden of zo had ik die app een keer gedownload, maar omdat ik toen geen tijd, zin en excuus had om mijn gezin met verse baby in de steek te laten om eens lekker te gaan geocachen, had ik die app maar weer snel verwijderd. Maar niet zonder te zien dat er dus inderdaad iets verstopt moest zijn in die boom bij het station. Vandaag waren de omstandigheden ineens ideaal. Ik was toch met mijn zoontje op pad, en toen ik hem eenmaal verteld had over een verstopte schat in een grote boom was die gast zonder overdrijven natuurlijk totaal niet meer te houden.

En dus zat ik daar niet veel later met mijn eigen zoontje van 6 rond die boom te snuffelen. En vlak voordat ik de handdoek in de ring wilde gooien, scheen ik nog even met de zaklamp op mijn telefoon in een extra diep hol in de zijkant van de boom, en jawel hoor… daar lag ie! Het was een klein zwartkleurig fotokokertje, op zich niets aan, maar die opwinding als je dan echt zo’n schat vindt op een plek waar je al duizend keer voorbij bent gelopen is stiekem toch wel echt priceless hoor. Zeker met je zoontje!

Hij wilde in elk geval gelijk doorpakken en onmiddellijk alle schatten in Haarlem even op gaan pakken. Daar moest ik natuurlijk wel meteen zijn jeugdig enthousiasme temperen, maar niet te veel hoor. Want hoe ontzettend vet is het om dit met je zoontje te doen! Het is lekker buiten, het is spannend, hij raast door de struiken heen en je bent lekker op pad. Ik moet er nog eens goed over nadenken, maar zo snel schiet mij geen gezonder vader-zoon vermaak te binnen als dit. Wij gaan dit absoluut vaker doen!

Thanks Willem! Maar ook weer niet, want nu wil ik natuurlijk weer gelijk zo’n GPS-unit hebben:
Hou je in, gast…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *