Hoe vet is het om dit nerderige kerstboompje in elkaar te solderen?

Mensen die mij wat beter kennen weten vast wel dat ik het heel erg leuk vind om nieuwe dingen te leren. Diezelfde mensen weten waarschijnlijk ook wel dat ik stiekem een onwijze nerd ben. Althans, stiekem… zo stiekem is dat ook weer niet omdat ik er ook graag op deze kneuzige website over schrijf. En zo hoort het ook, want volgens mij hoef je je nooit te schamen voor iets dat je leuk vindt om te doen. Ook als datgene het in elkaar solderen van een superkneuzig kerstboompje is. Want inderdaad, dat heb ik vandaag gedaan. En ik heb ervan genoten!

Het kerstboompje in kwestie is een klein soldeerkitje van (hoe kan het ook anders) AliExpress. Dat betekent dus dat je voor nog geen 3 euro alle onderdeeltjes in huis kan halen voor een uur of twee kneuterig plezier met een soldeerbout (die ik overigens hier ook voor een paar euro bij Ali heb gekocht). Als je die na een paar weken eindelijk in je brievenbus terugvindt hoef je alleen nog maar te wachten tot je een keer een momentje ongestoord aan een tafel kunt zitten en dan kan je los.

Het leuke hieraan vind ik dat je zo langzaam toch een beetje leert over elektronica en beter nog: hoe je eigenlijk moet solderen. En hoe niet. Zo heb ik inmiddels bijvoorbeeld geleerd dat het foute boel is als je verbrand haar ruikt en dat je iets onwijs verkeerd doet als je tin en je plankje zwart en verkoold beginnen te raken. Daarna doe je dat anders en dan ben je in dat heerlijke uurtje toch opeens ergens beter in geworden. Hoe mooi is dat?

Tel daar ook nog eens een hysterisch knipperend kerstboompje als eindresultaat bovenop en je begrijpt dat ik niet anders dan dolenthousiast over deze vondst kan schrijven op deze melige website. Wil jij dat ook? Koop dan via de linkjes hieronder ook zo’n setje en hopelijk heb je hem dan nog net op tijd binnen voor de rustige kerstvakantiedagen.

 

 

 

 

 

Ik zou zeggen: kneuzige feestdagen en een nerderdig nieuwjaar allemaal!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *