Hoe vet is het om graafmachinist te zijn?

Helaas weet ik dat niet, maar ik kan me er gelukkig wel steeds meer bij voorstellen. Dat komt door Machinisten GWW, de Facebook pagina voor en door machinisten. Als je die volgt word je dus elke dag blij gemaakt met nieuwe foto’s en filmpjes uit het leven van echte (graaf)machinisten. Hoe vet is dat?!

Het lijkt me geweldig als ik later ooit mijn baan en deze website kan combineren met een dag of twee per week werken in zware machines. Stel je voor: je begint de dag met een grote berg zand, en aan het eind van de dag moet die berg ergens anders liggen. Ik kan me werkelijk geen dankbaarder werk voorstellen. Niks geen agile stand-up sessies, plan van aanpakken en ellenlange schetsen van wenselijke to-be situaties. Gewoon schouders eronder en gaan met die banaan. Zo hoort het!

Mijn natte droom is om in de toekomst ooit een soort pretpark te beginnen dat vol staat met allerlei graafmachines, hijskranen en bulldozers. Na het tekenen van een aansprakelijkheidsverklaring mag jij dan samen met je vrienden een dag lang helemaal los. Kan je het je voorstellen? De bergen, de zwarte rookpluimen, de rupsbanden, de EHBO-kist… ik raak alweer opgewonden als ik eraan denk!

Voor de zekerheid ga ik me alvast oriënteren op een opleiding tot graafmachinist. Het leven is er toch om van te genieten?

You May Also Like