Hoe vierde Jezus zelf zijn verjaardag eigenlijk?

jezus-verjaardag

De verjaardag van Jezus is tegenwoordig best wel een dingetje. Al weken zijn we in de weer met lampjes en gekke muziek, maar hoe vierde onze gekruizigde vriend eigenlijk zelf het liefste zijn verjaardag? En deed ie ├╝berhaupt wel aan een feestjes als er iets te vieren viel? Helemaal zeker weten we het waarschijnlijk nooit, maar ik durf best wel een gokje te wagen.

Het lijkt me namelijk vrij sterk dat die vent op zijn verjaardag het bos in ging om daar een spar om te hakken, mee naar huis te zeulen en vervolgens vol te hangen met allemaal lampjes, ballen en andere random crap. Het lijkt me veel waarschijnlijker dat Jezus op zijn verjaardag veel liever ging midgetgolfen, zuipen of bowlen met zijn vrienden. Of ergens lekker een schaaltje bitterballen delen met zijn apostelen, dat werk. Gewoon vooral lekker relaxed allemaal.

Hoe wij er zelf zo’n absurde heisa omheen hebben kunnen verzinnen is me een raadsel, maar ik denk dat Jezus zich een goddelijk feesthoedje zou schrikken als hij eens wist wat wij later elk jaar allemaal voor hem op onze hals halen. En dat voor gewoon een verjaardag…

Overdrijven is ook een vak hoor.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *