Hoe was de kerstspeechbingo?

kerstspeechbingo

Gisteren was een epische dag. voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid is naar mijn weten namelijk een keer een officiële wedstrijd kerstspeechbingo gespeeld. In het echt, met spelers, speeches, bingospanning en matige prijzen! Het resultaat? Dat ik me geweldig heb vermaakt tijdens die kerstspeech van de baas!

De mooiste punten waren vooral de ‘bijna-bingo’s (had ik maar geweten dat het een “moeilijke tijd” was in plaats van een “moeilijk jaar”), en toch ook wel de steekwoorden die ik van tevoren niet had kunnen zien aankomen (“sexy”, “Sinterklaas”, dat soort dingen). En woorden die zo voor de hand lagen, maar die ik vergeten was op te nemen op mijn kaart. Want welke kerstspeech gaat er nou niet over budget, KPI’s en resultaten?

Maar toch was er ook ruimte voor verbetering. Zo had ik toch eigenlijk gewoon echte bingokaarten moeten gebruiken en samen met een stiftje uit moeten delen. Nu moest je alles namelijk onthouden en dat ging in de spanning van het moment ook niet altijd even vlekkeloos. Ook was het te kortdag om een goede prijs te verzinnen, waardoor het competitieve wedstrijdelement een beetje in het water viel.

Maar van fouten kun je leren! Volgend jaar doen we dat allemaal nóg beter, en wie weet doet iedereen in de zaal dan wel mee. Kan je je het enorme gejuich al voorstellen als de directie straks vertelt dat we ondanks alles toch een heel mooi jaar hebben gedraaid? Geloof me, kerstspeechbingo gaat nog best een ding worden hoor!

Ik heb er nu alweer zin in! En ter voorbereiding schaf ik vast tweehonderdveertig van deze setjes aan:Nu snap ik waarom Bingo bijna een Olympische sport is!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *