Hoe weten we zo zeker dat een bloemkool geen hele slimme klomp hersens is?

Terwijl ik net een bord bloemkool naar binnen werk, bedacht ik me opeens iets heel zorgwekkends. Het viel me namelijk op hoezeer deze knol eigenlijk wel niet op hersens lijkt. Wat nou, als deze knol stiekem de hele tijd onwijs slimme dingen denkt, maar de nodige ledematen en zintuigen mist om daar verder iets mee te doen? Hoe zielig is dat?

Tuurlijk, het zal waarschijnlijk wel niet, maar hoe kunnen we dat zo zeker weten? Het is niet zo dat we het even aan een bloemkool kunnen vragen. Het is een aanname waar we het allemaal over eens zijn, maar dat is precies waar Copernicus lang geleden ook ooit tegenin gegaan is toen hij als eerste beweerde dat de aarde rond de zon draait. Zal ik voor de grap ook eens een Copernicusje pullen?

Waarom ook niet! Aangezien niemand anders het doet ga ik bij deze uit naam van WatEenGast het heilige paradigma dat een bloemkool een simpele knol is onderuit schoffelen. De bloemkool is een intelligent wezen, net zoals de mens, maar dan gewoon knettergehandicapt. Arme bloemkool.

Daar zouden we best eens wat meer respect voor mogen opbrengen met z’n allen. Bij deze: hulde aan de slimme bloemkool!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *