Hoe zit muziek in elkaar?

Gisteren plaatste ik hier al een geweldig linkje naar een briljante tutorial Ableton over de werking van het geluid van synthesizers. Vandaag doe ik daar nog een overtreffende schep bovenop, want deze interactieve training vind ik misschien zelfs wel nóg leuker. Hij heet ‘Learning Music‘ en gaat dit keer over alle basiselementen die je moet weten in het maken van muziek, en wederom briljant interactief overgebracht.

Echt een onwijze hulde voor hoe Ableton dit heeft geflikt zeg. Plus een onwijze hulde voor het design van de site en het stuk Javascript erachter, ik wou dat ik zulke fraaie sites in elkaar kon programmeren zeg… Voor mij als leek die nog nooit geleerd heeft om een instrument te spelen, is dit de perfecte introductie voor het samenstellen van noten, ritme, baslijntjes en meer. Heerlijk om mee te spelen!

Mijn advies: ga er even mee kloten, en als het je bevalt moet je als de sodemieters even een stukje hardware in huis halen waar je Ableton Live 10 Lite bij krijgt. Daar kan je alles mee om je eerste deuntjes in elkaar te flansen.

Binnenkort veel meer over mijn nieuwe hobby in Ableton. Heerlijk!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *