Hoe zou de wereld eruit zien zonder kaas?

Ik hou op zich best van science fiction. Dat is misschien ook de reden dat ik zo nu en dan graag eens mijn fantasie de vrije loop laat. Zo ook over dit onvoorstelbare scenario. Hoe anders zou de wereld er immers uitzien als onze kaas nooit was uitgevonden?

Ik denk dat de impact hiervan niet is te overzien. Kan je het je voorstellen? Over de hele wereld zitten miljoenen kaasboertjes werkloos op de bank. Liters melk zullen nooit meer worden dan een zompig klef hoopje boter. Onze geliefde tosti ham kaas is niets meer dan een karige tosti ham en elk jaar zullen er miljoenen minder kaassoufl├ęs verkocht worden dan nu. De kaasplank is gewoon nog maar een plank en dat alles is nog maar het begin… Chaos zal er zijn. Overal.

Het gebrek in kaas gaat zich als een olievlek uitbreiden over andere productgroepen. De kaasschaaf zou nog maar een primair decoratieve functie hebben en het kaasfonduestelletje zal keihard moeten knokken voor haar bestaansrecht. De kaasmarkt in Alkmaar kan zich niet meer onderscheiden van een andere gemiddelde markt en ook in het buitenland vragen ze zich af waarom er het woordje “du” achter het restant van de beroemde “omelette du fromage” staat.

Onbegrip maakt plaats voor globale waanzin, en dat alles door het intense gebrek van ons vertrouwde stukje zuivel. Laten we hier voortaan allemaal bij stilstaan als we ‘s ochtends zonder erbij stil te staan een plakje jong belegen op ons brood kwakken. Een beetje respect alstublieft.

Respect voor de kaas.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *