Hoeveel bezoekers had Wateengast.nl in 2019?

Het is weer een nieuw jaar en voor optimistische nerds zoals ik betekent dat natuurlijk maar 3,14 dingen: statistiekjes, statistiekjes en nog circa 1,14 keer statistiekjes! Uiteraard was ik vlak na de maand/jaarwisseling naar mijn Google Analytics gaan kijken omdat ik toch geen knetter king had, en wat zag mijn oog: in december had mijn website zowaar meer bezoekers dan ooit tevoren! Met ruim 2900 unieke bezoekers werd mijn vorige maandrecord van 2600 zwaar overtroffen. Dat is nog eens knallend het jaar afsluiten zeg! En nu snel door naar de 3000. Dat zou toch een keertje moeten gaan lukken denk je?

In totaal had mijn website in 2019 in elk geval ongeveer 25000 unieke bezoekers, en dat is natuurlijk stiekem gewoon best wel heel erg veel! Als ik naar het verloop van 2019 kijk groeide het aantal bezoekers langzaam maar gestaag, al gaat het niet zo snel als ik dat in mijn stoutste dromen zou wensen. Als je er een liniaal langs legt zie je wel een stijgende trend, maar het laat wel nog wat te wensen over al zeg ik het zelf. Wel zien we gelukkig aanzienlijk meer bezoekers dan in 2018, maar dat is ook niet zo gek aangezien dat het jaar was dat deze site voor het eerst de lucht in ging. Desalniettemin is dit een mooie weergave van de bezoekersaantallen van 2019 versus 2018:

Hier kan je ook zien dat er nog steeds ontzettend veel te winnen valt op het gebied van doorverwijzend verkeer (wat betekent dat ik wat meer aan linkbuilding moet gaan doen, maar daar heb ik niet zo veel tijd en zin voor). Maar ook zie je dat er enorm veel bezoekers binnenkomen via de zoekmachines, en dat is natuurlijk een leuke ontwikkeling. Waar gaat dat heen?

De artikelen die het het afgelopen jaar het beste deden in de zoekmachines waren dit jaar in elk geval zeiken als een reiger, het Heel Holland Bakt avontuur van vriend Ingmar, en met stip bovenaan mijn ervaringsverhaal over een jaar geen alcohol drinken. Vooral die laatste knaller doet het zo goed dat ik daar vorig jaar zelfs een speciale website voor heb gelanceerd: Alcoholvrijheid.nl. Ik heb helaas nog geen tijd gehad om er veel exclusieve content voor te schrijven, maar mijn goede voornemen voor dit jaar is om daar absoluut verandering in te gaan brengen.

En Wateengast.nl? Die knalt ook in 2020 in elk geval stevig door met elke dag een nieuwe post! Ik heb even zitten twijfelen of ik daarmee door moest gaan, maar ik denk dat dit vooral kwam doordat ik tijdelijk even geen tijd heb om wat vooruit te schrijven. Daardoor voelt het soms als een opgave om elke dag wat te produceren, en dat is niet altijd even leuk en ontspannend om te doen. De oplossing is om gewoon weer een keertje vooruit te gaan schrijven en een voorraadje posts aan te leggen. En dat is meteen mijn tweede goede voornemen voor het volgende jaar.

En wie weet gaat het me dan lukken om toch echt een keer door die magische grens van 3000 bezoekers heen te gaan. Helpen jullie mee?

Liefs,

Jullie gast.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *