Hoeveel doping moet je gebruiken om topsporter te worden?

Dat verschilt per persoon. Sommige mensen kunnen van nature heel goed sporten en hebben daardoor wat minder nodig om door te breken. Anderen bakken er niks van en moeten zich driemaal daags platspuiten om überhaupt mee te mogen doen aan het spelletje.

Qua hoeveelheid is er niet echt een gouden standaard, maar ter indicatie nemen de meeste wielrenners bijvoorbeeld elke dag een beetje. Probeer wat te experimenteren en let er daarbij op dat het vooral niet teveel opvalt. De kunst zit het hem namelijk in het vinden van dat grijze gebiedje van het toelaatbare in de sport. Onder toelaatbaar verstaan we hier alles wat nog niet ontdekt is of waarvan geen technologische methode is om het vast te stellen. Het helpt om daarbij een hele schimmige divisie van rijke sponsors achter je te hebben staan. Met veel geld kun je natuurlijk alles.

Hou wel rekening met mogelijke bijwerkingen, zoals bijvoorbeeld een permanent zure nasmaak op je overwinningen. De doping zorgt er namelijk voor dat je een onwijs kansloos individu bent en die realisatie is voor sommige mensen soms wat moeilijk te verkroppen. Een treurige valsspeler ben je voor het leven, dus hou daar rekening mee als je met verboden middelen begint. Je wilt later toch wel je kinderen in de ogen kunnen kijken als je over je sportprestaties aan het opscheppen bent?

You May Also Like