Hoeveel gebruikers had Wateengast vorig jaar?

Er is weer eens een jaar voorbij, en dan kijkt iedere analist natuurlijk snel terug naar de jaarcijfers. Maakt niet uit waar ze over gaan, als je er maar kekke grafiekjes van kunt maken. Een van de eerste dingen waar ik op terugkeek, waren natuurlijk de bezoekerscijfers van Wateengast. Vroeger deed ik dat heel vaak, in de hoop dat mijn melige website ooit opgepikt zou worden door het grote publiek, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik die hoop na 3,5 jaar toch wel heb opgegeven.

Wateengast is daarom een beetje zoals het liedje “Kwestie van Geduld tot heel holland Limburgs lult” van Rowwen H├Ęze: het lijkt een leuk idee, maar in werkelijkheid kan je lang wachten tot het aanslaat. Terwijl het liedje zelf werkelijk briljant is! Ook ik hou het daarom wat dichter bij huis. Wateengast is superleuk om te doen, en ik blijf het ook dit jaar weer vol goede moed doen, maar de groei lijkt er toch wel een beetje uit. Kijk maar:

En natuurlijk is een groei van 9% op zich best OK, maar de dalende trend is toch echt wel ingezet. Kijk maar naar deze lijn:

En vooral in het afgelopen half jaar gaat het echt steeds slechter (zie de paarse lijn hieronder):

Hoe dit dan kan? Nou ja, ik vermoed dat de algoritmen van Google gewoon wat beter zijn geworden. Mijn site schiet natuurlijk met hagel, en als je echt kwalitatief goede (informatieve) content zoekt zijn er ongetwijfeld betere sites te vinden. Maar daarbij denk ik ook dat mijn succesartikel over stoppen met alcohol wat aan het verjaren is. En stiekem hoop ik natuurlijk dat al die bezoekers die ik hier mis, gewoon over zijn gestapt naar Alcoholvrijheid. Wat zo te zien best nog wel eens zou kunnen!

Ach ja, het maakt ook allemaal niets uit zolang ik maar lol blijf houden in het schrijven van een melig stukje elke dag. En dat is inmiddels een mooie gewoonte geworden hoor, en het zou niet goed voelen om die op dit moment te onderbreken. En dus gaan we vrolijk verder met deze site. Ook in 2022!

Wat een gast!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *