Hoeveel hoorns heeft een eekhoorn?

Sommige dieren hebben onwijs verwarrende namen. Neem nou bijvoorbeeld de eekhoorn. Als je niet beter wist en je leest die naam, dan denk je natuurlijk gelijk aan een ontzettend bruut monster vol met hoorns en scherpe klauwen. Maar niets is minder waar: de eekhoorn is een kleine veredelde rat die het supertof vindt om te klimmen. Niet meer dan dat.

Maar goed, daar wil ik het vandaag niet met jullie over hebben. Het gaat mij vandaag namelijk even over die hoorns, want waarschijnlijk ben ik niet de enige die telkens vergeet hoeveel hoorns een eekhoorn ook alweer precies heeft. Gelukkig heb ik daar nu een handig ezelsbruggetje voor gevonden. Let op!

De naam ‘eekhoorn’ begint namelijk met het woordje eek, en we weten natuurlijk allemaal dat dat de gedroogde bast van de eik is (voordat we er water bij gooien om er run voor de leerlooierij van te maken in eekschuren en -molens natuurlijk). Als je aan die gedroogde bast van de eik denkt, zal je misschien opvallen dat hier helemaal geen cijfer in voorkomt. Met andere woorden: er zijn ‘nul’ cijfers in het woordje eek te vinden.

En raad eens hoeveel hoorns een eekhoorn normaal gesproken heeft? Precies! Nul!!

Is die handig of niet?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *