Hoeveel huizen staan er in Nederland?

Zo af en toe vraagt een mens zich weleens iets af. Ik had dat bijvoorbeeld net nog, toen ik me ineens afvroeg hoeveel huizen er eigenlijk wel niet in Nederland staan. Ik realiseerde me namelijk dat wij alleen al met 4 mensen in een huis wonen. Hoe zit dat dan met de rest van Nederland?

Nou, sinds we Google hebben is z’n vraag natuurlijk ineens helemaal niet meer spannend. Je typt wat in en 0,57 seconde later weet je het antwoord: 7,8 miljoen huizen. Sja, en daar zit je dan. Op je stoel, met een héél klein beetje extra stompzinnige informatie in je hoofd. Wat moet je ermee?

En zo gaat het tegenwoordig wel vaker. Je weet iets niet, je zoekt het op, en je slaat het op. Inmiddels heb ik dat al zo vaak gedaan dat mijn hoofd barstensvol nutteloze feitjes zit. Wat dat betreft is het ook maar goed dat je op een gegeven moment vergeetachtig wordt. Nu alleen maar hopen dat ik ook dingen naar prioriteit ga vergeten… om te beginnen met die 7,8 miljoen huizen. Wat moet je in godsnaam met die kennis?

En het ergste is nog wel dat je nutteloze kennis ook alweer achterhaald is als je het over een paar jaar per ongeluk tóch ineens nodig blijkt te hebben. Zit je hoofd dus mooi vol met foute, nutteloze data!

Ugh…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *