Hoeveel post-its kan je op je hoofd plakken?

In het kader van “belangrijk empirisch onderzoek” moet je soms gewoon eens gewoon wat experimenteren. Soms heb je nou eenmaal gewoon een vraag door je hoofd spoken, die er zonder bevredigend antwoord heus niet vanzelf weer uitgaat. Om te voorkomen dat je daar onnodig veel mentale energie aan blijft verspillen, kan je beter te vroeg dan te laat op onderzoek uitgaan naar het antwoord. Bijvoorbeeld op die fundamentele vraag hoeveel post-its je nou op je hoofd kunt plakken.

En nu kan dat weer! Want het grootste voordeel van weer naar kantoor gaan naar een pandemie, is dat je weer overal gebruik kunt maken van kantoorartikelen. Hier liggen bijvoorbeeld overal van die post-it blokjes (agile, je weet wel…) en dus is het dan nog maar een kleine moeite om die even op je hoofd te plakken en te gaan tellen. Ze gezegd zo gedaan, en nadat ik ze allemaal weer van mijn hoofd heb gehaald is dit in mijn geval het antwoord:

42.

Inderdaad! Een volwassen gast van 38 zonder al te veel haar kan dus onder normale weersomstandigheden zeker 42 standaardformaat post-its op zijn hoofd plakken. Misschien meer als je het experiment vaker herhaald. Goed, je kunt dan niet meer lekker praten en werken, maar het plakt wel lekker overal.

Boeiend toch? Ik vond in elk geval van wel.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *