Hoeveel scheermesjes passen er op een scheermes?

Soms kunnen bedrijven flink doorslaan in hun innovatie. Neem nou bijvoorbeeld de oude bekende scheermesjesboer Gilette. Ooit zijn ze daar begonnen met het maken van een scheermesje, en dat sloeg goed aan. Toen kwamen ze met een wonderlijke uitvinding: twee mesjes in één! Het was ongekend en scheren werd een experience om over op te scheppen tegen je vrienden (als ik de reclames mocht geloven). Daarna werd dit trucje nog eens dunnetjes herhaald: drie mesjes on één houdertje! Sodeknetters zeg, het was Mach 3. De sky was the limit. Waar houdt dit ooit op?

Nou, nergens, want ze gaan daar maar door met extra scheermesjes op een scheermes plakken. Wat dat betreft is de creativiteit daar ver te zoeken. Dat heb ik mij ten minste laten vertellen, want persoonlijk scheer ik mij veel liever met een baardtrimmer. Ik kan niet echt uit ervaring spreken, maar gelukkig heb ik daarvoor ook hier en daar oplettende vrienden in het land. Neem nou deze alerte gast Rino, die wees mij in een uitzonderlijk open relaas op de doorontwikkeling van het ooit zo perfecte scheermesje:

“Heb een vraagje / stelling voor je. (Is de ontwikkeling van scheermesjes is te ver doorgeschoten? Ooit in een ver verleden toen er nog geen privacy regels bestonden heb ik op mijn 16e ofzo een scheermesjes set van Gilette Sensor gekregen (geen idee hoe ze aan mijn adres kwamen, ik denk dan de overheid of school ofzo). Dat was destijds het eerste scheermes met 2 mesjes. Vervolgens werd dit Gilette Sensor Excel waarbij de kop ook kon bewegen. Dit scheerde en scheert als een malle.

Daarna is de ontwikkeling doorgegaan en proberen ze nu mijn favoriet uit te faseren, aka is steeds moeilijker te verkrijgen. Daardoor ben ik soms genoodzaakt een andere te gebruiken. En die slaan helemaal nergens meer op. Ik heb er nu een van de apotheek gekregen als promotie met 5 mesjes!! en dat voelt alsof je een boterham probeert te smeren met een spatel.. Probeer daar maar eens de haartjes onder je neus mee te scheren. Niet normaal zo groot, dan scheer je gelijk je bovenlip weg. Dat past echt nergens op mijn gezicht. Misschien kan jij wat research doen en er een stukje van maken.”

Zeker Rino, want waar slaat dit inderdaad op? De huidige techniek gaat dus tot 5, maar het is maar een kwestie van geduld tot ze doorkrijgen hoeveel mesjes er wel niet op  een officiële Gilette Kaasschaaf zullen gaan passen. Ik voorzie een hoop stoere mannen zonder wangen in de nabije toekomst. En waarschijnlijk zal deze hele doorgeslagen bende wel weer te maken hebben met die doorgeslagen hipsterbaarden overal. En geef ze eens ongelijk. Meer baarden = meer mesjes, zullen ze wel gedacht hebben bij Gilette.

En hoewel ik op zich niet veel tegen baardverzorging heb, denk ik wel dat voorkomen hier beter is dan genezen. Als je die hipsters nou gewoon in een vroegtijdig stadium een werkend scheermesje geeft (minimaal mach 2), kan die baard ook nooit zo uit de hand lopen. Dan hoef je dus ook geen spatel vol scheermesjes op de markt te brengen om de Nationale baardstand weer een beetje terug te brengen tot een acceptabel niveau.

Wel zo overzichtelijk.

Haha mijn god, ik zie nu dat ze zelfs ook Fusion Proglide messen met Flexball technologie hebben. Ik moet zeggen dat ik werkelijk geen enkele situatie kan verzinnen waarin ik op Flexball Technologie zou zitten te wachten. Hoe briljant:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *