Hoort je kerstboom eigenlijk bij het GFT-afval?

Nou, ik vraag me weer eens iets af hoor. Dit weekend hebben wij het karkas van onze kerstboom ontmanteld, en dat hebben wij geheel in maffioso-stijl gedaan. Om te voorkomen dat ons hele appartementencomplex vol ligt met een spoor naalden dat direct naar ons terug te herleiden valt, hebben wij besloten om alle ledematen van het karkas nog achter onze voordeur af te knippen. Dit dor hout hebben wij in vuilniszakken gestopt, en die liggen nu in een ondergrondse container alsof er niets gebeurd is.

Het enige wat nog overbleef van het karkas, was een lange stok: de ruggengraat van onze ex-boom. Die heb ik in onze berging met een zaag bruut in twee├źn gezaagd, om in diezelfde container te kunnen mikken. Maar toen viel mijn oog ineens op een groene bak: de GFT-kliko. Ehm…. ja. Ja?

Ik weet dat een kerstboom geen groente is, en het is zeker weten geen fruit. Maar tuin? Het feit dat ik die boom in mijn woonkamer zet, betekent natuurlijk niet dat ie eigenlijk gewoon in een tuin hoort te staan. Dan is het toch GFT? Dat is hetzelfde als wanneer ik eerst drie vaten nucleair kernafval op mijn eettafel zet met lampjes erop, om het vervolgens gewoon bij het huishoudelijk vuil te zetten. Dat voelt gewoon niet goed.

En dus propte ik de kerstboom bij het GFT, daar waar hij het zelf ook het liefst gewild zou hebben.

Dat is dan wel het minste wat wij voor onze groene ex-vriend hebben kunnen doen.

Rust zacht gast, met je gekke takken.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *