Houden overledenen vandaag een eeuwigheid stilte om het leven te herdenken?

Vandaag en alle andere dagen die nog gaan komen, houden overledenen een eeuwigheid stilte om het leven te herdenken. Daar staan we alleen niet zo vaak bij stil. Ik hoop altijd maar van ganser harte dat zij dit doen met een tevreden terugblik op hun beperkte tijd hier op aarde. Want hoe lang die periode hier onder elkaar ook mag zijn, voor ieder mens is die tijd naar mijn idee veel te kort.

Zeker als je het vergelijkt met de periode dat je er niet bent, is de tijd gewoon niet eerlijk verdeeld. Want denk je maar eens in, al word je als mens 120 jaar oud, vergeleken met de miljoenen-miljarden eeuwen die er nog meer om ons heen gebeuren zijn wij allemaal slechts een schijntje van de werkelijkheid. Het enige dat je daarom kunt doen is proberen er zoveel mogelijk van te genieten zolang je erbij bent. Die eeuwigheid komt vanzelf wel een keer.

Dus lieve mensen: doe jezelf een plezier en geniet ervan! Alsjeblieft. Zoveel als mogelijk, zo goed en zo kwaad als het kan. Dat hoeft echt niet episch of groots te zijn, zolang je je maar bewust bent van wat je met je tijd doet en daar het liefst ook helemaal achter staat.

Geniet vandaag op herdenkingsdag, maar ook op alle andere dagen die je hebt. Want genieten: dát is pas de werkelijke zin van het leven. En niets anders.

Voor jezelf.

Liefs,
Rein

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *