Ik heb mijn tractorrijbewijs!

Haha, wat vet! Zonder dat ik er keihard voor gewerkt heb, is vandaag zomaar een droom werkelijkheid geworden: ik, Rein, heb zowaar een tractorrijbewijs! Dat betekent dat als ik voortaan ineens een onbedwingbare behoefte voel om aan een landbouwmachine te trekken, ik dat nu volgens de wet ook met een gemotoriseerd voertuig mag doen. En dat gaat natuurlijk vele male makkelijker dan met een fiets. Vet relaxed dus!

En daarbij vind ik grote machines ook gewoon stiekem supervet (zie ook hier mijn verslag van mijn epische droomdate met Floor). Nu moet ik alleen nog even ergens een tractor scoren. En iemand die me vertelt hoe ik zo’n ding aan de praat krijg… want dat hebben ze me op het gemeentehuis niet uitgelegd toen ik mijn tractorrijbewijs ging ophalen.

En weet je wat nu zo handig is? Mijn tractorrijbewijs is precies hetzelfde pasje als waarmee ik in mijn auto of in theorie op een irritante scooter zou mogen rijden. Die moest ik na 10 jaar namelijk voor het eerst in mijn leven verlengen (ik was pas 30 toen ik mijn rijbewijs haalde, tegelijk met dat ik vader werd en de grote fietsstad Amsterdam achter mij liet). En kennelijk is er in de afgelopen 10 jaar een moment geweest waarop ze de regels aangepast hebben waardoor je nu gratis en voor niets ook een T op je rijbewijs krijgt vermeld. Van tractor. Waar ik dus op mag rijden. Je weet toch!

Nu maar hopen dat ik met die T op mijn gloednieuwe rijbewijs ook een trein, tram, trekdier, tank, truck, tuktuk, taxi, tandem en torpedoboot mag besturen, maar dat denk ik wel. Leuk hoor!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *