Ingezonden vraag: hoe plast een pissebed?

Wat leuk, ik kreeg zowaar weer eens spontaan een nieuwe vraag ingezonden! Dat zijn natuurlijk de leukste, omdat je dan zeker weet dat je iemand van werkelijk gewenste nieuwe kennis voorziet. Dit keer kwam deze eer van niemand minder dan Edwin, die waarschijnlijk deze site gevonden heeft toen hij per ongeluk op dit prachtige stukje over zeikende reigers terecht was gekomen. Waarschijnlijk inspireerde hem dit dermate dat hij vervolgens de onwijs goede vraag instuurde: hoe plast een pissebed?

Nou beste Edwin, daar kan ik eigenlijk best kort over zijn, want een pissebed plast namelijk gewoon staand. En meestal in de bosjes. Dit komt doordat hij ontzettend veel pootjes en schilden heeft, waardoor het voor dit diertje een ontzettende opgave is om te gaan zitten voor het plassen. Als hij probeert krijgt hij namelijk instinctief de neiging om zich gelijk op te rollen tot een bolletje, en dat geeft een ontzettend oncomfortabele rommel tijdens het plassen.

Na vele jaren evolutie is het uiteindelijk dus zo gekomen dat pissebedden het liefst staand plassen. En laat ik nou gelijk even van de gelegenheid gebruik maken om ook een andere misvatting uit de wereld te helpen: pissebedden heten dus niet zo omdat ze zo vaak in hun bed zouden plassen. Pissebedden slapen namelijk helemaal niet in bedden. Want het zijn insecten.

Dus.

NB. opvallend trouwens hoeveel ingezonden vragen eigenlijk over zeikende dieren gaan. Wat dacht je van deze: is het pissen als een paard of als een reiger? Die vraag doet het echt absurd goed in Google!

En kleine bonusvraag: wat is een pissebed in het Engels? Antwoord: een woodlouse. Nou dat wist ik dus ook niet! Weer wat geleerd.

Zoals gezegd is deze vraag met een grote hulde te danken aan Edwin! Beste Edwin, bedankt, ga zo door en zeg het vooral voort aan al je vrienden en bekenden. Hoe meer vragen hoe meer vreugd!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *