Ingezonden vraag: hoezo bestaat de naam natte bever saus?

Wat mooi zeg, steeds meer mensen lijken Wateengast.nl te gaan vinden voor hun vragen. Dat levert natuurlijk de meest wonderlijke kennisverzameling op. Zeker als mensen zoals Joey op de proppen komen met fundamentele levensvragen zoals “hoezo bestaat de naam natte bever saus?”.

Nou Joey, dat is een hele goede vraag, en gelukkig ligt het antwoord best voor de hand als je er even over nadenkt. Het zit hem namelijk allemaal in de details van het recept:

Grootmoeders recept voor natte bever saus

Ingrediënten: een glas water, wat Zaanse mayonaise, een snufje kerriepoeder en een handvol fikse bevers

En verder heb je nodig: een korte broek, een steekflons en een stevig klapzijl.

Bereidingstijd: 45 minuten tot een uur

Bereidingswijze: trek de korte broek aan en neem de steekflons. Veeg hier een klapzijl aan en zet de boel op straat. Doe de korte broek weer uit en ga naar de keuken. Begin met koken. Neem vervolgens de bevers en besprenkel ze rondom met water. Als alle bevers goed vochtig zijn kan je ze met de steekflons bewerken. Leg de Zaanse mayonaise op een plankje en kijk er indringend naar. Zeg het snufje kerriepoeder gedag en richt je aandacht weer op de bevers. Maak er saus van.

Let op! Bevers drogen heel snel op. De kunst is dan ook om vooral niet te lang naar de Zaanse mayonaise te blijven kijken. Voor je het weet zit je met droge bever saus, en dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen!

Serveertip: wissel ook eens af met vogelvocht.

En bedankt Joey voor deze wonderlijke ingezonden vraag! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *