Ingezonden vraag: wat zijn beenderen?

Beenderen zijn de hardste stukjes uit je lijf. Nog harder dan je tanden. Die stukjes bewaar je meestal onder je vel, met een dik laagje spek en weefsel eromheen. Dat verpakkingsmateriaal bij elkaar zorgt ervoor dat je je organen niet verliest onderweg. En dat is heel handig, bijvoorbeeld als je even op weg bent naar de supermarkt of zo. Het is fijn dat de natuur voor ons rekening heeft gehouden met zulke situaties.

Veel mensen verwarren hun beenderen trouwens vaak met hun benen, en dat is ook niet zo gek. Geef je benen immers een paar dubbele letters en een R en je snapt meteen waar het misverstand vandaan komt. In de praktijk kan dit echter heel ongemakkelijk uitpakken. Bijvoorbeeld als je een broek past over je beenderen of gewoon even lekker onderuit wilt zakken met je beendertjes op de bank. Gelukkig heb je dan altijd nog je gezonde verstand om je daaruit te helpen.

Beender, done that!

Deze wonderlijke ingezonden vraag is met grote dank aan Jonas! Mijn vermoeden is dat je mijn site per abuis tegen het lijf gegoogled bent en dit antwoord dus nooit meer zult lezen, maar zo niet: laat je alsjeblieft horen! Ik hoop dat dit antwoord enigszins naar tevredenheid is geweest 😉

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *