Is alleen winkelen op afspraak niet het mooiste wat er is?

Wat briljant! Terwijl we in de zoveelste lockdown zitten, worden er per ongeluk wel allemaal geniale retailconcepten uitgevonden. Ik begrijp dat de winkeliers er misschien niet zo om zitten te springen, maar voor mij is dat winkelen op afspraak misschien wel het mooiste dat er is! Op helemaal niet winkelen na natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.

Een van de grootste nadelen van winkelen in een fysieke winkel is dat er ook altijd allemaal andere mensen fysiek aanwezig zijn. En die zijn daar niet voor de gezelligheid. Die zijn er om voor je in de weg te staan. Of ze horen bij de winkel, en dan zijn ze er om je op te jagen om te vragen of je niet nog wat nodig hebt. Hoe mooi is het als die mensen er niet zijn?

Voor mij is het dan ook geen enkel probleem om een paar weken van te voren een afspraak te maken waarin ik 10 minuten alleen in een winkel kan zijn. Het liefst ook zonder winkelpersoneel, maar dat zal denk ik niet gaan. Als ik dan voortaan ongestoord mijn spulletjes kan pakken en nooit meer in de rij hoef te staan voor de kassa, dan kan die coronacrisis mij niet lang genoeg duren hoor! Hopelijk zijn hierna de supermarkten aan de beurt.

Och, wat had die Cruyff toch gelijk toen ie zei “elk voordeel heb z’n nadeel”. En ik begin er steeds meer te zien hoe langer we thuis zitten met z’n allen. Nu maar hopen dat de winkels niet failliet gaan, anders kan ik er nog steeds niet van genieten.

Maar ja, dan kopen we het natuurlijk gewoon online. Nog relaxter!¬†Echt, ik zie het probleem niet hoor… Maar ik kan het woord ‘funshoppen’ dan ook nergens plaatsen.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *