Is Corona-FOMO het nieuwste probleem op basisscholen?

Zoals jullie misschien wel merken is Corona op dit moment overal om je heen. Bij je collega’s, bij de buren, maar zeker ook op elke school en kinderopvang. Bij ons is de naschoolse opvang van de oudste inmiddels op advies van de GGD compleet gesloten nadat in bepaalde groepen de besmettingsgraad zelfs was opgelopen tot 90%. Maar ook op de créche van onze jongste is het raak. Afgelopen dinsdag kregen wij het bericht dat corona ook gearriveerd was op de groep van onze Bas. En laat Patient Zero nou net zijn beste vriendin zijn waar hij de hele dag mee loopt te knuffelen…

Nou ja, je begrijpt dat overal om ons heen kinderen en gezinnen uitvallen met corona, en dat blijft ook onze Willem van 7 niet onopgemerkt. Sterker nog, hij ziet een voor een allemaal kindjes uit zijn klas op vakantie gaan. Dat wil hij natuurlijk ook! En geef hem eens ongelijk. Meestal zijn de klachten voor kinderen minimaal, dus hij kent helemaal geen enge verhalen. Bovendien heeft hij een prikje gehad, dus hij heeft er het volste vertrouwen in dat hij met corona lekker een hele week in zijn pyjama kan chillen. En wie wil dat nou niet?

En dus zagen wij een zeer teleurgestelde blik toen zijn coronatest negatief was. Maar geen zorgen gast, mijn gevoel zegt dat het slechts een kwestie van dagen is dat wij ook de sjaak zijn met ons gezin. En dan is het klaar met de Corona-FOMO!

Ik ben benieuwd.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *