Is de BMW i3 nóg lelijker dan de Multipla?

Eerder schreef ik al over de absurde lelijkheid van de unieke Multipla. Gezien het grote aantal hits dat deze pagina uit Google haalt, mag ik toch wel aannemen dat ik niet de enige ben die hier zo over denkt. Al jarenlang ben ik ervan overtuigd dat er onmogelijk een lelijkere auto gemaakt kan worden dan de Multipla. En toch ben ik hier langzaam van mijn geloof aan het vallen. Hoe dat kan? De BMW i3. Wat een ongelofelijk gedrocht is dat zeg.

Deze “auto” laat zich het best omschrijven als een grote elektronische wrat op wielen. Op schouders gedragen door pretentieuze fopwereldverbeteraars die denken er door subsidie te vangen op elektrisch rijden ergens magisch ineens allemaal bomen uit vergane accu’s in de grond gaan groeien.  Verblind door deze subsidie kunnen ze niet meer zien met wat voor misvormd gedrocht ze het straatbeeld ontsieren. Want “kom op zeg, het is een BMW. Dan is het toch klasse?”

Nee mensen, welk verhaal je ook op de i3 plakt: het is en blijft een gesubisdieerde elektronische blauwe wrat op wielen. Sorry voor dit inzicht.

Maar goed, terug naar de hoofdvraag van dit relaas? Is dit voertuig nog lelijker dan de Multipla? Qua uiterlijk weet ik het niet. Als ik eerlijk ben is de Multipla nog afzichtelijker, maar dan wel op een iets aandoenlijkere manier. Een beetje als een schattig eendje dat per ongeluk met een chromosoom te veel geboren is of zo.

De i3 doet dat bewust. Er zit ongetwijfeld een dure filosofie achter dat afzichtelijke uiterlijk, en dat maakt hem misschien niet per sé lelijker dan de Multipla, maar wel met kop en schouder een stuk stommer. Dus, in mijn bescheiden antwoord op mijn eigen vraag: is de i3 nóg lelijker dan de Multipla? Nee, dat niet, maar hij is wel veel stommer.

BMW: je wordt bedankt…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *