Is de interieurdesigner van Center Parcs wel vaker dronken aan het werk?

Net als ieder jaar zijn we ook nu weer in een tijdelijke State of Happiness in het altijd gezellige Centerparcs Limburgse Peel. En net als ieder jaar, verbaas ik me ook nu weer over de absurd aftandse designkeuze van het interieur van deze huisjes. Kunstwerkjes van vlinders, mintgroenige kernkleuren, tuinmeubilair als zithoek, een halve tak aan de muur als design… Je hoeft serieus maar heel even rond te kijken om tot de enige juiste conclusie te komen: ja, die ontwerper was ongetwijfeld knetterlam toen ie dit plaatje voor ons inkleurde.

En een lange tijd kon ie zich verschuilen achter de achterhaalde tijdgeest. Want inmiddels komen wij hier al 13 jaar elk jaar terug voor het briljante slotconcert van Rowwen Hèze in een gigantische feesttent op een weiland hiernaast. Toen wij in 2006 (!) voor het eerst neerstreken in de state of happiness van Horst-America, moesten wij al gniffelen over het ouderwetse design van het huisje. Daarna is dat alleen ruim tien jaar onveranderd gebleven. Tot vorig jaar, toen hebben ze de huisjes eindelijk een keer gerestyled. Eindelijk een kans om afstand te nemen van dat verschrikkelijke ontwerp van weleer!

Waarschijnlijk deelde diezelfde ontwerper dit enthousiasme door gelijk een paar flessen wijn open te trekken voordat ie aan zijn opdracht begon. Het resultaat is in elk geval weer een stel nieuwe mintgroene gedrochten op de Limburgse Peel. Serieus, dan heb je de kans om je ontwerpfout van vroeger te herstellen, dan laat je die toch niet liggen? Ik kan er in elk geval met mijn verstand niet bij. Check dit bijvoorbeeld:

Zoiets verzin je toch niet? Het zal me in elk geval niets verbazen als deze designer ook rotondekunst ontwerpt als ie even niet voor Centerparcs aan het werk is… zoals hier.

Overigens wel een onwijs compliment voor de gepersonaliseerde welkomstboodschappen die CenterParcs voor haar bezoekers in het huisje legt. Check deze bijvoorbeeld even, dat is toch bijna eng zo passend:

Bedankt gasten!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *