Is dit niet de gaafste LEGO-doos aller tijden?

Voor de terugkerende bezoeker van deze site zal het inmiddels geen geheim meer zijn dat ik stiekem heel erg van LEGO hou. Nou ja, stiekem… ik schrijf er wel over en schaam me er niet voor om er openlijk voor uit te komen dat het speelgoed waar ik vroeger zo gelukkig van werd, na 25 jaar nog niets van haar charme verloren heeft. Hoe vet is het dan dat LEGO speciaal voor mensen zoals ik deze fantastische doos op de markt heeft gebracht?

Ik heb het natuurlijk over doos 21322 van Lego Ideas- Pirates of Barracuda Bay! Zoals je kunt zien is het een geweldig aangespoeld piratenschip, maar dat is er niet zomaar een. Dat is het piratenschip dat iedereen van mijn leeftijd vroeger wilde hebben, maar nooit kon krijgen omdat het veel te duur was. Piratenlego was voor mij de beste Lego die er bestond, dus elk jaar stonden mijn verlanglijstjes er altijd helemaal vol mee. Zo jammer dat zelfs Sinterklaas nooit het geld bij elkaar heeft weten te sprokkelen om mij het echte Barracuda-piratenschip kado te doen.

Maar 25 jaar later neem ik mijn revanche! Nu heb ik een inkomen, een eindejaarsuitkering en een zoontje dat als excuus kan dienen om de aanschaf van een veel te dure LEGO-doos goed te praten. Al denk ik, dat als ik heel eerlijk ben, ik hem ook gekocht had als ik geen vader was geworden hoor. Deze doos is te gek!

Er zitten zulke vette details in en zulke gave bewuste referenties naar mijn jeugd, dat ik er elk moment van heb zitten smullen. Zeker als je daar met je zoontje naast je ontdekt dat die piratenkapitein een grijze baard heeft gekregen omdat ook hij, net als ik, veel te lang van het LEGO-toneel was verdwenen.

Nee hoor, aan iedereen die vroeger net als ik ooit van piratenlego heeft genoten: ga hiervoor! Je hebt er wel een baan voor nodig en bijna 200 euro die je kunt missen (moeha!), maar daar krijg je een paar heerlijke avondjes en een prachtige eye-catcher voor terug.

Wees er alleen wel snel bij, want het is een limited edition die waarschijnlijk binnen een half jaartje wel weer uit de handel gaat. Gelukkig is ie (als het goed is) nu nog te koop via deze link:

Enjoy!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *