Is een keelontsteking voor de tweede keer wel leuk?

Een half jaar geleden schreef ik deze review over mijn keelontsteking. Toen kwam deze ziekte niet goed uit de test en scoorde hij slechts 1 van de 10 maximaal haalbare punten. De keelontsteking liet het vooral afweten vanwege de hoge pijn, het intense ongemak en de algehele malaise. Nu, een half jaar later, heb ik deze ziekte nog maar eens in huis gehaald om te zien of ie inmiddels wat verbeterd is. Is dat gelukt?

Nou, op het eerste gezicht is een keelontsteking nog net zo stom als eerst. Het doet nog steeds intense pijn, je kan nog steeds niet werken en je doet nog steeds niets liever dan zachtjes snikken met een dik vest aan onder je nog dikkere deken. Bij de eerste voortekenen werd ik gelijk weer herinnerd aan de bijzonder lage kwaliteit van deze ziekte. Een half jaar later kan ik bevestigen dat hij op geen enkel vlak is verbeterd.

Als je dan toch een ziekte in huis wilt halen, denk dan eerder aan een onschuldig kuchje of een lichte verkoudheid. Dan kan je wel zeggen dat je niet helemaal topfit bent, zonder dat je gelijk helemaal aan gort bent. Dat scheelt een hoop ongemak. De keelontsteking is zeker geen ziekte voor beginners.

Het enige voordeel is dat je een geldig excuus hebt om zoveel schoolkrijtjes te eten als je kunt. Het nadeel daarvan is wel weer gelijk dat je er maar twee kunt eten omdat het doorslikken ervan voelt alsof je een brandend scheermes probeert weg te slikken. Dit ongemak is misschien nog wel de voornaamste reden dat ik de keelontsteking aan niemand kan aanraden.

Begin er maar niet aan.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *