Is een kinderfeestje eigenlijk zo anders dan een festival?

Sodeknetters! Als ik mijn benen moet geloven kom ik net terug van een festival, maar dat is natuurlijk niet waar. Al bijna 2 jaar niet meer. Nee, in plaats van kilometers heen en weer te lopen tusen de Alpha en de Bravo, kom ik nu net terug van het kinderpartijtje van mijn zoontje. En die inspanning doet zeker niet veel onder voor een goede dag op een festival hoor. Het is alleen een beetje anders.

Nou ja, zo anders is het natuurlijk ook weer niet. Als ik al die kindjes van 6 vandaag rond zag keten met z’n allen, zijn ze echt niet veel kinderachtiger dan mijn vriendengroep op Lowlands o.i.d. Beetje rennen, beetje lachen, beetje brullen, beetje kloten: precies wat wij ook altijd deden. Veel meer heeft een mens niet nodig! Alleen een mooie plek natuurlijk om dat te kunnen doen.

Wij hadden voor Willem’s zevende verjaardag een speeltuin in de buurt afgehuurd en afgezet met slingers. Daar hebben we twee uur lang allemaal spelletjes gedaan in een heerlijk melig Haarlem=Atlantis thema. Waarom ook niet. In het begin was het nog redelijk rustig, maar na een half uurtje begon het suiker bij ze in te slaan en dan is het hek van de dam. Superlollig!

En terwijl we daar een feestje bouwen, zet je per ongeluk dus wel ruim 20.000 stappen volgens mijn nieuwe Fitbitje. Oftewel ruim 15 kilometer: van Alpha naar Bravo, in de Indie nog een rondje vrienden zoeken, twee keer pissen en weer teruglopen naar waar je begon met anderhalf treetje bier. Mooi was die tijd!

Nu is het allemaal net even anders, maar zeker ook hartstikke leuk. Willem, je bent nog niet jarig, maar nu al gefeliciteerd met je leuke vrienden! Dat worden mooie tijden voor jullie later op de festivals.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *