Is een Phillips Hue op je WC het toppunt van overbodige luxe?

Vandaag onderging ons huis een upgrade die echt totaal nergens op slaat, maar tegelijkertijd ook stiekem best verdomd awesome is. Een tijdje terug kun ik namelijk met de spaarpunten bij onze ex-stroomleverancier Nuon gratis 2 blanke Phillips Hue lampen krijgen. Eentje daarvan ging in onze slaapkamer, de andere in een stoffige doos in de kast. Ik was hem stiekem alweer helemaal vergeten, tot vandaag. Toen werd ie ineens in onze WC gehangen.

En nu hoor ik mezelf denken: “wie heeft er nou een geweldig sfeervolle lamp op zijn WC nodig die je via je Smartphone aan of uit kunt zetten en kunt dimmen?”. En dat is een hele goede vraag met 2 antwoorden: niemand, en ik! Want hoe vet is het om deze totaal onzinnige nonsens te kunnen toepassen in je huis?

Als ik tegenwoordig in mijn woonkamer zit en besluit de WC met een bezoekje te vereren, dan kan ik nu dus vooraf al via mijn telefoon de lamp in de WC op mijn favoriete gezellige preset zetten. Ik hoef dus niet eens meer mijn vinger te gebruiken om op een lichtknopje te drukken. Die vinger kan ik dan dus bijvoorbeeld gebruiken om over mijn telefoon te swipen, en dat is toch heel iets anders.

Same same, but different.

Sja, techniek staat voor niets mensen. Dit is IoT in optima forma 😉

En dit zijn de boosdoeners:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *