Is elektrisch vuurwerk de toekomst?

Geniaal, al zeg ik het zelf! Ik heb namelijk de oplossing gevonden voor het ‘vuurwerkprobleem’. Elk jaar gaat er weer voor miljoenen aan buskruit de lucht in en wordt er voor miljoenen aan schade en ongeluk veroorzaakt. Hoe mooi zou het zijn, als we dit voortaan anders doen met z’n allen? Veiliger, stiller, duurzamer, goedkoper en awesomer. Maak kennis met de toekomst: elektrisch vuurwerk!

Je hoeft namelijk maar even rond te snuffelen op Chinese webshops als AliExpress en DX.com om te zien dat LED-jes en drones bijna niks meer kosten. Kunnen we niet wat in elkaar knutselen zodat we allemaal (bij voorkeur biologisch afbreekbare) lichtjes de lucht inschieten? Als we dit maar groot genoeg aanpakken moet het effect minstens net zo mooi kunnen zijn als wat we nu rond de jaarwisseling zien.

En volgens mij moet het ook echt haalbaar zijn: een elektrisch motortje, accu, plofmechanisme, lampjes die het 1 seconde blijven doen en desnoods ook nog een speakertje om wat geluid mee de lucht in te sturen. In de luxe variant hang je er ook nog een GPS-tracker aan zodat je hem na gebruik ook weer op kunt halen bij de buren. Kun je ze gelijk een gelukkig nieuwjaar wensen. Hoe leuk is dat!

Ik ben er helemaal voor en wil er best eens een keertje werk van maken. Heb je zin om te helpen? Laat het me dan weten in de comments!

Gelukkig nieuwjaar allemaal.

NB: zelf had ik trouwens deze LED-units voor de kinderen met Oud & Nieuw, en ze gingen er helemaal los op. Het bewijs dat het kan!

You May Also Like

2 Comments

  1. Hey, voor economie op school moet ik mijn eigen product maken en een bedrijfje opzetten. Elektrisch vuurwerk leek mij wel een goed idee. Kunnen jullie mij daar misschien verder mee helpen?

  2. Hoi Fay, wat leuk dat je in je zoektocht naar een bedrijfje op mijn site uitkomt. Ik zou je graag verder willen helpen, alleen staat mijn site compleet vol met onzin. Veel meer informatie over elektronisch vuurwerk dan dit artikeltje zul je hier dus niet gaan vinden. Voorlopig althans, want het is wel echt een briljant idee al zeg ik het zelf… Voel je vrij om de tekst te gebruiken zoals je wilt, en mocht je zover zijn hou ik me graag aanbevolen voor een kopietje van je opdracht. En wat betreft je bedrijf: je eerste klant en promotiepartner heb je al in de pocket! Succes, Rein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *