Is er leven na de dood?

Jazeker, alleen is dat niet jouw leven. Het moet wel heel erg gek lopen als jij precies bij die ene groep hoort van de allerlaatste levenden uit dit bestaan. Die kans is wel zó ongelofelijk verschrikkelijk klein, dat je nog meer kans maakt op een iPad dan dat jij bij die laatste lichting van de mensheid hoort. Reken daar dus maar niet op.

En ergens vind ik dat stiekem best wel jammer, want wat kan er nou gezelliger zijn dan in één klap met de hele mensheid het loodje te leggen? Als je dan toch moet gaan, dan maar zo toch! En zelfs al zou de aardbol tijdens ons bestaan in één klap naar de klote gaan, dan nog weet ik zeker dat er buiten ons universum nog genoeg ander leven is dat vrolijk verder gaat zonder dat ze doorhebben dat er plotseling iets mist in het universum. Kijk maar eens hoe oneindig groot die hele mieterse bende is. Als daar geen leven tussen zit weet ik het ook niet meer!

Dus wees maar gerust, na jouw leven zijn er nog genoeg andere mensen, planten, stomme katten, gnoes, hamsters, gnorks, snorkels en kippen die het Stokje Van Het Leven vrolijk aan elkaar door blijven geven. Er is meer dan genoeg leven na de dood. Je hoeft helemaal niet spiritueel te zijn om daarin te kunnen geloven.

Lees hier overigens het wonderlijke verhaal over de reïncarnatie van een Zweedse boekenkast:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *