Is het handig om rechtdoor te lopen?

In Nederland zijn veel mensen die rechtdoor lopen. Vooral op plekken met weinig bochten zul je deze mensen vaak bij elkaar tegenkomen. Op zich is dat ook niet zo vreemd, aangezien rechtdoor lopen vele voordelen heeft. Gek genoeg wordt daar alleen nooit zo bij stilgestaan. Tot vandaag.

Want vaak denken we dat rechtdoor lopen vooral iets is dat anderen overkomt. Maar wist je dat we zelf ook vaak rechtdoor lopen, soms zelfs zonder het door te hebben? Grote kans dat jij vandaag op enig moment al ergens rechtdoor gelopen hebt. Misschien heb je daarna wel ergens een bocht gemaakt hoor, dat is helemaal niet zo vreemd, maar de meeste wegen ergens naartoe lopen in elk geval voor een stukje rechtdoor. Probeer er maar eens op te letten, dan merk je dat je vaker rechtdoor loopt dan je denkt.

In tegenstelling tot wat in bochten vaak gedacht wordt, is rechtdoor lopen zeker geen overbodige luxe. Met name buiten bochten is het soms gewoon keihard nodig om rechtdoor te lopen. Stel je maar eens voor: je hebt een stoep of een voetpad dat parallel loopt aan een rechte weg. Daaroverheen rijden allemaal auto’s en andere harde voertuigen. Als jij dan gewoon rechtdoor loopt langs die weg is er niets aan de hand, maar wat gebeurt er als je daarmee stopt en een bocht maakt? Dan lig je dus mooi onder de voertuigen. Is dat wat je wilt?

Vast niet. Rechtdoor lopen is dan ook echt een activiteit die ik iedereen van harte kan aanbevelen. Prima om het zo nu en dan af te wisselen met een bochtje of twee, maar als je elke dag een stukje rechtdoor loopt zul je zien dat je langzaam maar zeker steeds verder komt in je leven.

Doe er je voordeel mee. Of zo.

You May Also Like