Is het nu weer hip om te hamsteren?

Nog niet eens zo lang geleden deed bijna iedereen het: hamsteren tot je erbij neerviel. Het maakt niet uit of je huis al vol lag met pleepapier, als je ook maar ergens een rol in de etalage zag liggen moest en zou je die kostte wat het kost hebben! Pleepapier was plotseling van gebruiksvoorwerp tot statussymbool verheven, en dat was te merken. Uitgestorven schappen en leeggeplunderde winkels, ze waren even aan de orde van de dag. Maar nu gelukkig niet meer.

Ook Jan Modaal heeft nu weer genoeg WC-papier in huis. Alle huishoudens zijn weer voorzien. Dingen beginnen weer langzaam steeds normaler te worden, en dat roept uiteraard om een tegenbeweging. Want hoe kan je als verveelde lockdowner nu nog opvallen vandaag de dag? Precies, door als een bezeten idioot te gaan hamsteren alsof je leven ervan afhangt!

Oh, wat lijkt het me toch grappig om nu in een supermarkt bij het pleepapier te gaan staan en vlak voordat er iemand wat wil pakken, snel alles uit zijn handen te duwen en naar de kassa te sprinten. Juist nu, nu iedereen weer genoeg in huis heeft. Ik vraag me namelijk zo af of je die gekte in je eentje aan kunt wakkeren.

Misschien ga ik daar een keer werk van maken, in een supermarkt waar toevallig het pleepapier bijna op is.

Maar misschien ook niet. Dat laatste zal het wel worden natuurlijk. Ik heb ook wel wat anders te doen… Maar wil je opvallen? Ga dan hamsteren! Dit is het moment! Alto’s: leef je uit!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *