Is het pissen als een paard of als een reiger?

Sja, je ingezonden vragen heb je niet voor het uitkiezen. Hetzelfde geldt voor je innerlijke gevoelens wanneer je merkt dat je opeens heel nodig naar het toilet moet. Omdat wij mensen het soms lastig vinden om onze gevoelens onder woorden te brengen, hebben wij in zulke situaties de neiging om terug te vallen op de wonderlijke karakteristieken van het dierenrijk. Met een passende metafoor hopen wij toch duidelijk te kunnen maken wat ons het meest aan het hart gaat. Ook als dit op dat moment de blaas is.

Mocht je op zoek zijn naar een boek kun je hier kijken.

Maar wat is nu precies de beste dierlijke persoonsvorm om te hanteren in het geval van een hoognodig toiletbezoek? Dat is precies wat Marjolein en Moniek zich afvroegen voordat ze raad vroegen aan deze ondergetekende website gast. De een (Marjolein) zweert dat je in dat geval moet pissen als een paard, terwijl de ander met een treffend betoog pleit voor het pissen als de reiger. Mijn advies?

Vrede. Zoek liefde in communicatie en heb wederzijds respect voor andermans gevoelens. De juiste vergelijking heeft alles te maken met jouw gevoel op dat specifieke moment, en alleen jij bent in staat om je blaas in de juiste zoölogische context te zetten. Wie is een ander om dat gevoel in twijfel te trekken?

Wel ben ik zelf van mening dat het heel raar is om te moeten plassen als een grote grijze vogel die alle soorten ontlasting in een keer op tafel gooit. Zelf ben ik daar niet mee bekend, maar als dat jouw gevoel is hebben normale mensen dat nou eenmaal te respecteren.

Zo heb ik ook respect voor mijn zoontje, die de hele dag loopt te roepen dat ie moet pissen als een elektriciteitskameel. Ook weer zoiets…

En deze is er gelukkig ook als je gewoon echt niet langer wilt wachten:
Met een goed boek natuurlijk:

Deze vraag heb ik zelf niet verzonnen, maar heeft mij bereikt door niemand minder dan Marjolein! Wat ontzettend leuk dat de kring van geïnteresseerde vraagstellers aan deze site zich langzaam maar zeker aan het uitbreiden is. Zegt dit voort en blijf vooral roepen! Alle vragen zijn welkom, hoe waanzinnig ook 🙂

 

You May Also Like