Is het rendabel om onzinblogger te worden?

De nichemarkt van de zogenaamde onzinbloggers is anno 2021 nog niet groot. In totaal ken ik er, inclusief mijzelf, niet meer dan 1. Deze schaarste zou twee dingen kunnen betekenen:

1 – Het is een briljant gat in de markt dat met websites zoals Wateengast.nl ein-de-lijk opgevuld wordt.
2 – Niemand zit hierop te wachten dus iedereen gaat liever iets anders doen met zijn vrije tijd.

Maar welk van deze 2 is het nou? Omdat ik met Wateengast.nl altijd graag gedegen onderzoek doe, heb ik dit nu eens goed voor jullie uitgezocht. De maatstaf waar ik het succes van deze niche tegen afzet is simpelweg de keiharde euro. Laten we voor het gemak aannemen dat antwoord 1 betekent dat het onzinbloggen ontzettend rendabel is, en dat antwoord 2 het tegenovergestelde laat zien. Welk antwoord is dan het juiste?

Nou, als ik naar mijzelf kijk: Wateengast verdient zo nu en dan een paar centen aan affiliatelinks. Als iemand op een linkje naar bijvoorbeeld Bol.com of Lego klikt en daar iets koopt, krijg ik (zonder extra kosten voor de klant) een paar procent commissie op het aankoopbedrag. Dit kan al snel oplopen tot in de tientallen centen.

Nu ben ik zelf al bijna 3,5 jaar bezig met deze site. In die tijd schrijf ik elke dag een stukje zoals deze. En om de zoveel dagen verdien ik een paar centen via Bol.com. Nu heb ik die twee variabelen eens tegen elkaar afgezet, om te zien wat nu mijn inkomen per dag is. En wat blijkt? Dat is dus echt belachelijk weinig!

Want check deze vette grafiek maar eens:

Precies! Sinds het begin van deze site is mijn inkomen langzaam opgekropen tot zo’n 90 eurocent per dag! Haha. Dat is natuurlijk niet superveel, maar toch. Het idee dat ik met elk stukje toch indirect een euro verdien is dan wel weer geinig. En de aanhouder wint. Het wordt in elk geval niet (veel) minder dan dit!

O ja, en ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik tegenwoordig ook heel langzaam wat begin te verdienen met Alcoholvrijheid, daar zitten inmiddels ook al 70 euro van in deze grafiek. Maar goed, dat doet niets af aan de conclusie van dit verhaal. Want om nou terug te komen op de vraag: is het rendabel om in het wilde weg allemaal onzin te gaan bloggen? Dan is het enige juiste antwoord eerlijk gezegd:

Nee.

Maar het is absoluut wel lollig! En dat? Priceless!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *