Is het slim om een kind van 4 een schaartje te geven?

Nee, niet bepaald. Althans, je kunt hem best een schaartje geven, maar zorg dan wel dat je hem nooit alleen laat met zijn kinderschaartje. Zelf heb ik dat natuurlijk weer eventjes niet gedaan en het resultaat mag er zijn. Terwijl ik even de vaatwasser aan het uitruimen was heeft mijn kleine zoontje dus mooi alle touwtjes van zijn speelgoed doorgeknipt. Hijskranen tillen niks meer, dunne Lego is onbruikbaar en zelfs zijn lievelingshijskraan heeft het moeten ontgelden.

Tot overmaat van ramp is hij nu druk met zijn dokterskoffertje in de weer om zijn knuffeltje beter te maken. Opeens was hij heel erg op zoek naar een pleister omdat de buik van zijn aapje dus mooi opengereten bleek te zijn. Apie voelt zich een beetje duizelig maar hij is verder niet ziek. Een pleister doet wonderen, zelfs als zijn pluche ingewanden er opeens uithangen door toedoen van zijn onderzoekende baasje.

Ik was natuurlijk niet boos (alleen wat teleurgesteld), maar daar ging mijn zoontje kennelijk wel vanuit aangezien hij zichzelf direct naar de gang stuurde toen hij zich de gevolgen van zijn daad realiseerde. Maar ja, wie heeft nou niet zoiets meegemaakt in zijn jeugd? Zelf heb ik ook nog steeds een oud knuffelkonijn zonder zijn bijbehorende snorharen. Al moet ik daar wel bij zeggen dat mijn broer een belangrijke sleutelrol heeft gespeeld in dat verhaal. Wat een gast…

You May Also Like