Is LEGO World stiekem ook heel leuk voor volwassenen?

Het is herfstvakantie en dus hebben wij ons dolblije zoontje van 4 vandaag meegenomen op avontuur naar het jaarlijkse LEGO World evenement in de Jaarbeurs. Voor veel mensen klinkt een grote beurshal vol hysterische kinderen misschien als een nare scene uit een brute horrorfilm, maar niets is minder waar. LEGO World is stiekem namelijk ontzettend leuk, en heus niet alleen voor kinderen. Integendeel!

Tuurlijk, het zijn vooral de kinderen die overal over de grond liggen te rollen tussen de blokjes en halfcomplete bouwwerksels, en de springkussens heb ik toch ook grotendeels aan mij voorbij laten gaan. Maar er is hier genoeg te doen om het ook leuk te houden voor oudere kinderen onder ons. Zo is het bijvoorbeeld echt heel vet om te zien dat je van technisch lego werkelijk een levensgrote 1 op 1 replica van de Bugatti Chiron kunt maken. Dat is mij vroeger nooit gelukt.

Of wat te denken van die gigantische LEGO-steden die opgemaakt zijn van alle sets die in het afgelopen decennia zijn verkocht. Maar het allergaafste is nog wel de Fan-zone, waar de echte nerds hun creaties vol trots en passend gebrek aan charisma presenteren. Kastelen, ruimteschepen, voertuigen, eilanden, machines, je kunt het zo gek niet bedenken of het de overtreffende trap is hier uit LEGO gemaakt. Geweldig om te zien, zowel de aandoenlijke passie die erin gestoken is als het prachtige eindresultaat.

Maar als ik eerlijk ben is het állervetste dat ik vandaag gezien heb een klein apparaatje dat schittert in zijn eenvoud. Want laten we eerlijk zijn mensen, heb jij de laatste tijd iets gezien dat nog bruter is dan deze dansende banaan van LEGO?

Inderdaad, dat dacht ik ook niet.

You May Also Like