Is seizoen 36 van Egmond nu alweer voorbij?

Mijn hele leven ga ik al ieder jaar naar ons vakantiehuisje in Egmond aan zee, maar nog nooit eerder is het seizoen zo snel omgevlogen als dit jaar. Dat voelt zo, maar dat heeft er natuurlijk ook van alles mee te maken dat dat ook gewoon zo was. 2 maanden korter maar liefst. Schijtvirus…

Maar desalniettemin was dit seizoen er dan toch maar gewoon typisch zo eentje uit de categorie ‘kort maar krachtig’. Voor ons was het krachtig vanwege die hittegolf waar wij onze vakantie mee moesten zien door te komen (en nu hoor ik je denken “oe zielig hoor, een hittegolf op het strand… zeikerd”, en dat snap ik volkomen, maar met een overwegend oersuïcidale baby is dat allemaal toch gewoon wat minder relaxed dan je zou denken). Maar mijn familie waar ik het huisje mee deel had weer andere extrema om mee te stoeien op het strand.

Zo was gratis zandstralen dit jaar zo’n beetje aan de orde van de dag, en ook de blubber zat dit jaar voor het eerst tot bovenaan de ramen tegen het huisje aangekoekt. Mijn buurjongen moest zich op een gegeven moment zelfs door het kleine zijraampje naar buiten wurmen omdat hun deuren volledig zaten dichtgestoven. Dat gebeurt toch niet vaak.

En verder zal dit seizoen me toch ook een beetje bijblijven als het seizoen van die eikels met hun stumperige speedboats. Misschien dat ik na 36 jaar toch gewoon echt in een oude zeurpiet begin te veranderen, maar ik vind het gewoon echt van de primitieve zotten om je als zo’n zwakzinnige aap te gedragen terwijl je daar met onwijze klotemuziek een complete kustlijn het lezen zuur staat te maken. Wat denkt zo iemand dan echt van zichzelf? Ik heb daar echt geen woorden voor, behalve dan misschien natuurlijk deze: wát een gast!

Maar verder was het weer een heerlijk jaar, en het is een genot om het huisje als volgende generatie steeds meer eigen te voelen worden nu we er steeds meer betrokken bij beginnen te raken. Vandaag met afbreken waren daar voor het eerst ook mijn nichtje en haar vriend bij, en aan alles merk je dat wij met zijn allen nog vele, vele jaartjes willen blijven genieten van deze onwijs bijzondere plek. Aan de volgende generatie zal het in elk geval niet liggen. Wij zijn er klaar voor met z’n allen, kom maar door!

Serieus, ons traditionele strandhuisje in Egmond aan Zee is en blijft een van de heerlijkste plekken die ik ken. Wat hoop ik toch van harte dat we hier nog jaren van kunnen blijven genieten.

Tot volgend jaar!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *