Is Social Reality de nieuwste trend op het gebied van netwerken?

Na virtual reality en Social media is er een nieuwe trend gaande in de samenleving: Social Reality. Deze vorm onderscheidt zich van andere sociale interacties door de daadwerkelijke fysieke nabijheid van twee profielen in dezelfde ruimte. Deze ruimte kan van alles zijn: een cafeetje, een huis, een slaapkamer, een supermarkt of een voetbalstadion. Mensen zijn nu druk bezig met alle mogelijkheden te ontdekken, en die lijken vooralsnog eindeloos.

Steeds vaker zie je bijvoorbeeld mensen op straat die naar elkaar kijken en iets tegen elkaar zeggen met hun mond. Dit zijn meestal verschillende manieren om gedag te zeggen, zoals bijvoorbeeld ‘hoi’, ‘hey man’ of ‘alles goed?’. Ook zijn er mensen die bij elkaar “op de koffie” gaan of gewoon ergens wat gaan drinken tijdens een goed gesprek. Iedereen is gewoon lekker aan het variĆ«ren, op zoek naar een Social Reality die bij je past.

Voor veel mensen is deze nieuwe vorm van interactie wel nog even wennen. In tegenstelling tot online interactie, krijg je in Social Reality namelijk realtime terugkoppeling op je eigen gedrag. Gedraag jij je als een losgeslagen debiel? Dan willen mensen niet meer met je afspreken en lopen ze bij je weg. Die korte feedbackloop kan soms best confronterend zijn. Je moet nu echt goed nadenken voor je wat roept.

Dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *