Is thuiskomen het fijnste van vakantie?

Wat een genot! Voor zover ik weet zijn er weinig dingen fijner dan het thuiskomen na vakantie. Dat gevoel van ontspanning en weelde dat dan als een warme deken over je neerdaalt vind ik serieus een van de lekkerste dingen die er zijn. Eigenlijk zou dat alleen al een reden zijn om zo af en toe eens op vakantie te gaan. En geloof me, vakantie vind ik ook heel fijn hoor, maar als ik heel eerlijk ben geniet ik stiekem misschien nog wel meer van mijn eigen thuisje…

En waarom ook niet? Want thuis heb je alle dingen die je leuk vindt. Thuis staat je eigen bedje. Thuis is alles duidelijk en vertrouwd. Thuis ken je de supermarkt en de winkels. Thuis kan je zelfs dingen laten thuisbezorgen. Thuis heb je een heerlijke bank. Thuis draait je WiFi. Thuis praat niemand Frans. Thuis heb je geen reistijd. Thuis heb je een mooie tv. Thuis is het rustig en ontspannen. Thuis is je leven. Thuis is eigenlijk gewoon het beste!

En natuurlijk is thuis totaal niet avontuurlijk of verrassend, maar als die eigenschappen ook niet zo hoog in je persoonlijkheid voorkomen doe je er helemaal geen buil aan om lekker thuis op vakantie te gaan. Maar ja, dan mis je wel weer dat heerlijke gevoel van thuiskomen. Lastig… maar gelukkig hoef ik daar tot de volgende vakantie niet meer aan te denken. Tot die tijd ben ik gelukkig nog vaak genoeg thuis!

En met deze post komt er een einde aan mijn dossiertje over mijn vakantie in Frankrijk. Mocht je zelf niet alles hebben bijgehouden, dan staan hier nog even alle stukjes over mijn verwondering van dit bijzondere land. Ik zal mijzelf nooit een fan van Frankrijk noemen, maar de inspiratie voor deze website ligt er in elk geval overal voor het oprapen. Au revoir!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *