Is vandaag een keerpunt in mijn leven?

Vandaag zou zomaar eens een belangrijke dag kunnen zijn in mijn leven. Niet dat er iets superbijzonders gebeurt hoor, maar meer dat ik het vanaf vandaag misschien eens helemaal anders ga doen. Het zal inmiddels namelijk vast niemand meer verbazen als ik zeg dat ik me heel vaak gaar, brak, slap en futloos voel. Dat komt deels door de vermoeidheid van 2 kinderen, maar ook zeker omdat ik gewoon een hele ongezonde levensstijl heb. Ik rook en drink dan wel niet meer, maar het is nou niet bepaald alsof ik nu gezond eet en veel beweeg. Integendeel, en dat wil ik nu toch wel eens anders gaan doen. Hoe?

Nou, door te gaan sporten! Niet zelf, maar bij een zogenaamde sportschool. En dan niet zo’n gare zweetschuur vol met dure apparaten en kreunende mensen, maar ik ga vanavond voor het eerst aanschuiven bij een Kung Fu proefles op de sportschool waar mijn zoontje vorige week ook is begonnen. Nu lijkt het me best leuk om wat Kung Fu te kunnen hoor (al is dit volgens mij niet de stijl van die monniken die je wel eens in hun oranje pakjes salto’s ziet doen. Dit is Wing Tsun, iets meer gericht op praktische zelfverdediging dan op show en ritueel), maar het leren van die vechtsport is volgens mij niet waar ik het meest naar uitkijk. Om het voor mijzelf even op een rijtje te zetten, zijn dit de motivaties om erop te gaan:

1 – Stok achter de deur voor een gezondere levensstijl
2 – Spierkracht opbouwen (ik heb zelf nooit spieren gehad maar van andere mensen gehoord dat dat wel leuk kan zijn)
3 – Het lijkt me wel tof om Kung Fu te kunnen (misschien later een andere stijl, maar een jaartje basis opbouwen is altijd goed!)
4 – Ik kan straks samen met Willem gaan oefenen: mooi vader-zoon dingetje om te doen
5 – Zo kom ik nog eens onder de mensen…

Reden genoeg om ernaar uit te kijken! Maar een beetje spannend vind ik het wel hoor. Hoe is de sfeer? Wat doen ze daar? Hoe zijn de mensen? En overleef ik het wel? Zo ben ik momenteel veel te vatsig en kan ik gedurende een periode van 24 uur in totaal misschien niet 1 keer opdrukken. Dat soort dingen… Maar ja, buiten je comfort zone is het altijd een beetje spannend. Maar je weet waar the magic happens!

Morgen een terugkoppeling over mijn eerste avontuur alhier. Hopelijk met een gezonde dosis spierpijn! We gaan het zien 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *