Is zandstralen goed voor je huid?

Vanmorgen was ik op het strand en met dit weer moet ik zeggen dat dat geen pretje was. Althans, het strand is altijd genieten, maar er zit toch wel een limiet aan de hoeveelheid zand die ik graag in mijn bek en ogen wens te krijgen. Het stoof namelijk als de neten, en dat voel je wel aan je hoofd. Het was een verdomd schrale bende moet ik zeggen…

Voor mijn gevoel zijn alle oneffenheden die ik aan mijn gezicht had binnen 5 minuten zorgvuldig gladgeschuurd door al dat zand. Het laat zich misschien nog wel het meeste omschrijven als een exclusieve 360 graden-behandeling waar je in de meest luxueuze beautysalons ongetwijfeld de hoofdprijs had moeten betalen, maar dan compleet gratis.

Uiteraard is hier dan wel de hamvraag van deze experience: is dit exclusieve zandstralen nu ook werkelijk goed voor je huid?

Mijn openhartig eerlijke antwoord: nee, het wordt er echt niet beter op. Als ik in de spiegel kijk zie ik nog steeds een verlepte vent met wallen onder zijn ogen alsof hij een kind van 1 heeft die elke dag om 5 uur wakker wordt na een nacht woestig blèren en ander willekeurig gehooligan.

Nee hoor, ik zie er niet jonger uit. Ik krijg nog steeds rimpels en ik weet dat ik dat zand daar niet de schuld van kan geven, maar ik ben nog steeds te dik. Niet dat ik daar wakker van kan liggen hoor, want daar ben ik natuurlijk de hele tijd veel te brak voor.

Als ik me weer eens beter ga voelen ga ik er maar weer eens wat aan doen. Maar dat zandstralen laat ik dan toch maar achterwege. Beter ga je voor het zonnetje naar het strand.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *