Is zwangerschap het mooiste wat er is?

Nee. Hoewel ik het als man zelf nooit in volle glorie zal mogen ervaren, ziet het er bij mijn zwangere partner nou niet bepaald heel woest aanlokkelijk uit op dit moment. Ze heeft allemaal pijn, last en vermoeidheid en daardoor kan ik me niet aan de veronderstelling onttrekken dat zwanger zijn misschien helemaal niet zo mooi is als veel mensen het doen voorkomen. ‘Magisch’ is dan ook niet het eerste woord dat me te binnen schiet als ik aan zwangerschap denk.

Sterker nog, als dit allemaal zo lekker magisch is, dan moet het wel een heel donker soort van zwarte magie zijn. Ik bedoel kom op zeg, met een beetje fatsoenlijk evolutie hadden we deze ongein toch al lang niet meer hoeven ondergaan? Zelfs de meest simpele kippen hebben door dat je beter een ei kunt leggen dan er 9 maanden mee in je buik mee rond te tokken. Waarom kunnen wij dat dan niet? Dan zou ik dat ei lekker voor de televisie zetten en kon ik er ook af en toe met een biertje bovenop gaan zitten. Dan kan mijn vrouw er ook even lekker tussenuit.

Nee hoor, het is hard afzien om zo’n kind te maken. Daarom bij deze een ongelofelijk diepe buiging voor alle zwangere vrouwen ter wereld. Vooral voor zij die er helaas niet fluitend doorheen genieten.

Jullie zijn helden!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *