Je gaat toch niet met een kinderwagen door rood lopen?

Laatst reed ik hier om de hoek een keer over straat, en terwijl ik dat deed zag ik een gast met een kinderwagen oversteken achter een stoplicht dat toch overduidelijk groen was voor mij. Op zich niet heel gevaarlijk hoor, maar wel genoeg dat ik mijn voet even van het gas moest halen. En gek genoeg heeft dat moment me later niet echt meer losgelaten. Wat was dat in godsnaam voor gast zeg?

Kijk, dat je je hoofd er niet helemaal bij hebt met jonge kindjes kan ik alleen maar keihard bevestigen. Maar die gast die keek dus niet eens verontschuldigend naar me op of zo. Het was duidelijk een bewuste actie, waarbij hij ervan uitging dat ik wel zou afremmen voor zijn kinderwagen. En in die beslissing gokte hij dus wel mooi met het leven van een kindje, en waarvoor? Voor 20 seconden eerder thuis?

En dan heb ik het nog niet eens over het goede voorbeeld dat je aan die kinderen moet geven. Natuurlijk snappen ze die verkeersregels nog totaal niet, maar laat ze toch alsjeblieft het concept van rood is stilstaan en groen is gaan alvast even voelen. Wie weet red je daar later nog eens hun leven mee. Kleine moeite toch?

Echt, ik snap die gast niet. Gewoon niet doen dit. Nnniet!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *