Kan een avondmens een ochtendmens worden?

Ik sta weer eens aan de vooravond van een nieuw experiment. Nadat ik eerder al een jaar geen alcohol dronk, tijdelijk stopte met koffie, en zelfs een maand lang gras en kleine kluitjes modder heb gegeten, ga ik nu weer wat nieuws proberen om mij hopelijk wat beter te gaan voelen. Ik ben namelijk al best een tijdje moe, en daar wordt een mens over het algemeen niet bijster vrolijk van. Door mijn slaapritme drastisch te veranderen hoop ik hier wat aan te kunnen doen.

Mijn plan is nu om de komende week elke dag gelijk met mijn jongste zoontje naar bed te gaan. Omdat hij nu nog steeds bij ons in de slaapkamer slaapt, betekent dit dat ik dus al rond half 8 richting bed ga. Daardoor hou je natuurlijk helemaal geen vrije tijd meer over, en dus ga ik de komende tijd dan dus maar mijn stukjes online knallen. Dan ben ik rond 8 uur klaar, en dan sla ik mijn briljante e-reader open. Waarschijnlijk duurt het dan nog een uur voordat ik eindelijk knock out ga, maar dan slaap ik dus wel elke dag mooi op tijd. En dat is ook wel nodig!

Want hier staat tegenover dat ik de komende tijd dan ook gelijk met mijn jongste zoontje op ga staan, en dat is tegenwoordig om half 6 (dankzij deze briljante slaap-aap, anders was het elke dag 5 uur):
In het begin zal dit allemaal wel even heel erg wennen zijn, en ik hoop maar dat het me gaat lukken om echt in slaap te vallen, maar als alles mee zit voel ik me daarna als herboren en ga ik weer vol goede zin de wijde wereld tegemoet om te pas en te onpas allemaal vrolijke onzin te verkopen. Hoe mooi is dat?

Ik vind het in elk geval de moeite waard om het te proberen. En wie weet bevalt het me zo goed, dat ik zelfs ooit nog eens van mijn paradigma af ga stappen dat ik “nou eenmaal een avondmens” ben. Vroeger dat ik ook dat ik “nou eenmaal graag bier dronk”, en hoewel dat ook zeker waar was, dat betekent niet dat er geen nóg beter alternatief bestaat!

Als je nooit iets proeft, leer je nooit nieuwe dingen waarderen. Nu is de beurt aan het ochtendleven. Ik ben benieuwd!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *