Kan je als farao nog een leuke boterham verdienen?

Met oude ambachten kan je tegenwoordig nog best leuk verdienen. Neem nou bijvoorbeeld de farao. Vandaag de dag zijn er niet veel mensen meer die als reïncarnatie van de goden weten hoe ze een eeuwenlange dynastie op moeten tuigen. Kan jij dit wel? Dan is  een bestaan als ZZP-farao misschien wel wat voor jou.

Goed, je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Vooral in het begin is het stevig aanpoten als farao, omdat je dan eerst nog allemaal volkeren en onderdanen moet onderdrukken. Zoiets doe je er niet eventjes naast. Daarbij moet je ook over een aardig startkapitaal beginnen omdat je toch ergens al die gouden sarcofagen, sfinxen en piramides mee moet kunnen bekleden. Maar als je dat allemaal eenmaal geregeld hebt, hoef je eigenlijk helemaal niet meer zoveel te doen.

Een dag uit het leven van een ZZP-farao bestaat dan ook vooral uit knetterhard verafgood worden. Je moet hier en daar misschien wat opdrachten uitroepen voor het oprichten van standbeelden in jouw eer, maar dat is het wel. En je moet natuurlijk niet vergeten om aan het eind van het jaar de BTW van je piramide af te staan, maar dat spreekt voor zich.

Eigenlijk is het toch best gek dat er tegenwoordig niet meer farao’s zijn, als je er zo over nadenkt…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *