Kan je het periodieke systeem helemaal verzamelen in China?

Hier even eentje uit de categorie ‘nutteloze crap uit China voor nerds’. Want ken je toevallig de elementaire tabel van het periodieke sysyeem al? Precies, dat is dat schema van alle stofjes waaruit ons universum is opgebouwd. En hoe leuk zou het zijn als je van al die atomen een klein blokje in huis zou hebben? Helaas gaat dat je niet helemaal lukken, maar met deze tip maak je in elk geval een leuke kickstart.

Als je dan even rondkijkt op internet blijkt hier weer een enorme wereld achter te zitten van woeste verzamelaars die ze allemaal in huis willen halen. Zover zal ik persoonlijk zeker niet willen gaan, maar een klein beetje oplettendheid in de elementen om ons heen vind ik eerlijk gezegd best wel leuk. Al zal ik waarschijnlijk nooit mijn hand leggen op bepaalde stoffen, want die zijn óf knettergevaarlijk (ik wil geen uranium en daarmee allemaal spionnen in mijn huis), óf ze zijn ontzettend vluchtig (sommige gassen kan je niet vangen), of het is simpelweg reteduur (denk hier aan goud, platinum, dat soort geintjes).

Wat ik wel kan betalen, zijn deze superleuke elementaire kubusjes uit China! Dit zijn perfecte blokjes van 1x1x1 cm met daarop het element, de codering en de dichtheid van het spul. Het liefst zou ik ze gelijk allemaal in huis halen (vooral die gouden van 1200 euro), maar dat wordt een beetje veel van het goede. Daarom heb ik me nu even beperkt tot de goedkoopste 3:

Nu moet ik alleen uitkijken dat ik er niet meer ga kopen, want al met al tikken die euro’s natuurlijk wel aan. En laten we vooral ook eerlijk zijn: in de kern heb je hier natuurlijk echt helemaal compleet absoluut totaal niks aan.

Maar dat boeit niet! Want is het leuk en awesome? Jazekers! Al is het maar om je innerlijke nerd een keertje te verwennen.

Omdat die nerd het waard is.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *